Wie kan ik nog overtuigen voor een (extra) vaccinatie?

Wie kan ik nog overtuigen voor een (extra) vaccinatie?

Wie is er dol op vaccinaties? Op dit moment is het praten over vaccinaties al een heikel punt.  De overheid kan niemand dwingen om zich te laten vaccineren. De overheid heeft weinig andere middelen om de pandemie te bedwingen, dan de huidige maatregelen zoals afstand houden, thuis werken en handen wassen.

Meer en meer denk ik dat het vaccinatiebeleid strenger moet worden voor o.a. het zorgpersoneel en andere werknemers die met grote groepen mensen werken.

In mijn omgeving zie ik dat er weer hele afdelingen van verpleeghuizen besmet zijn met het coronavirus. Deze nog steeds kwetsbare ouderen (met dementie) zijn onder meer besmet geworden door personeel dat niet optimaal gevaccineerd was. Deze groepen kunnen geen afstand houden. Ook bij andere kwetsbare doelgroepen (intramurale gehandicapten) lopen de besmettingen op.

Er zijn nog veel mensen die twijfelen over de lange termijngevolgen van de vaccinatie. Er zijn  echter geen aanwijzingen dat er lange termijn gevolgen zijn van het vaccineren van (gezonde) mensen. De lange termijn gevolgen zijn er wel voor veel Covid patiënten.

Wat mij betreft is het essentieel om de coronabesmettingen te voorkomen en vaccinatie helpt daarbij. Helaas werkt de vaccinatie niet voor de volle 100% maar het zorgt wel voor veel minder besmettingen en mildere symptomen.

Corona kan een grote impact hebben op alle organen. De hersenen, de longen en andere organen. De gevolgen van long covid zijn, vermoeidheid, vergeetachtigheid en minder goede coördinatie van het bewegingsapparaat. De opmerkingen, die ik hoor van ex-covid patiënten zijn:

  • Deze ziekte wil ik nooit meer, het eet je van binnen op.
  • Ik had geen regie meer over het functioneren van mijn lijf en hoofd.
  • Ik moest weer opnieuw leren pianospelen.
  • Mijn geheugen is minder goed geworden.

En dan heb ik het niet eens over de officieel Long-covid patiënten, die kampen met chronische en invaliderende vermoeidheidsklachten. De therapie voor long covid staat nog in de kinderschoenen en is mondjesmaat beschikbaar. Mensen die te laat melding maken van langdurige klachten, (langer dan 6 maanden na de infectie) komen niet meer in aanmerking voor een long covid behandeling bij de zorgverzekeraars. Deze behandeling zou beter gefinancierd moeten worden omdat de wetenschappers juist meer mensen met klachten in verschillende gradaties zou moeten onderzoeken.

Lieve mensen laat je vaccineren, dit doe je voor jezelf en voor je medemens. Wij als gezin gaan voor de boosterprik als we ervoor in aanmerking komen. Hopelijk komt de samenleving ooit van de pandemie af, maar tot nu toe moeten we het doen met de vaccinatiebereidheid van onszelf en die van anderen.